Dăruind vei dobândi

Asociaţia Culturală Pro Arta a organizat campania Dăruind…vei dobândi pe care a realizat-o în trei etape:

Acţiunea I

În perioada 1-5 noiembrie 2010, Asociaţia Culturală PRO ARTA a demarat campania Dăruind…vei dobândi. Acţiunea a constat în strângere de donaţii de rechizite, haine şi jucării pentru a face un bine unor copii mai puţin norocoşi. O parte dintre obiectele adunate au fost donate luni, 8 noiembrie 2010, pentru a folosi copiilor care merg la ludoteca din clădirea bisericii „Oaze de viaţă” de pe strada Socului. Acţiunea va continua în luna decembrie în diferite centre din municipiul Arad.

Iniţiatoarea acestei campanii, vice-preşedinta Asociaţiei Culturale PRO ARTA, profesoara Diana Brade, împreună cu profesorii coordonatori Balta Mirela şi Marţi Mircea, au convingerea că iniţiativa lor ar putea fi un exemplu demn de urmat.

Această acţiune este rezultatul unui excelent parteneriat cu Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad (ciclul primar şi gimnazial) şi a devenit o reuşită prin bunăvoinţa elevilor şcolii, cu ajutorul profesorilor, diriginţilor şi învăţătoarelor.

Acţiunea II

În perioada 29 noiembrie-6 decembrie 2010, Asociaţia Culturală PRO ARTA şi Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad (ciclul primar şi gimnazial) au continuat campania umanitară Dăruind…vei dobândi. Elevii şcolii, împreună cu diriginţii şi învăţătoarele, au strâns jucării, dulciuri, haine, rechizite şi alimente pentru a le dona copiilor de la Centrul de primire minori şi de la Centrul de criză pentru copiii străzii din Arad, str. Udrea nr. 4-6.

Vineri, 10 decembrie 2010, douăzeci şi cinci de elevi ai şcolii însoţiţi de coordonatorii proiectului (vice-preşedinta Asociaţiei Culturale PRO ARTA, profesoara Diana Brade şi profesorii Balta Mirela, Marţi Mircea) şi de doamna învăţătoare Irina Ciule au cântat colinde şi au împărţit pachete copiilor de la centre împărtăşind cu aceştia momente emoţionante. Atât personalul, cât şi copiii de la centre i-au întâmpinat cu multă bunăvoinţă, le-au pregătit colinde, poezii şi felicitări confecţionate de ei.

Elevii care au participat la această acţiune au fost selectaţi din clase diferite pentru ca, la orele de dirigenţie, aceştia să poată împărtăşi colegilor experienţa deosebită trăită la centre. Participanţii la această campanie ne îndeamnă să ne gândim şi să dăm atenţie oamenilor din jurul nostru care se află în situaţii dificile nu doar de sărbători, ci de fiecare dată când avem ocazia. Acţiunile lor de binefacere vor continua şi în anul următor.

Acţiunea III

Asociaţia Culturală Pro Arta continuă campania Dăruind…vei dobândi.

De data aceasta are ca parteneri organizaţia Mişcarea Ardeleană şi un ONG din Irlanda.

80 de copii – cazuri sociale – au primit cadourile din partea acestei asociaţii, pachete care conţineau obiecte grupate în funcţie de vârsta şi sexul copilului.

Două familii din oraşul Arad  au făcut donaţii pentru copiii străzii.

Lasă un comentariu